Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γερμανία: Παραμένουν τα «αγκάθια» για κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών

Σε επόμενη συνεδρίαση της «υποομάδας Ευρώπη» παραπέμπουν Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τις αποφάσεις για την περαιτέρω διαχείριση της «ευρωκρίσης» και τον σχεδιασμό της τραπεζικής ενοποίησης

Σε επόμενη συνεδρίαση της «υποομάδας Ευρώπη» παραπέμπουν Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) τις αποφάσεις για την περαιτέρω διαχείριση της «ευρωκρίσης» και τον σχεδιασμό της τραπεζικής ενοποίησης, στο πλαίσιο των επίσημων επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις τους, μετά το πέρας της τετράωρης συνεδρίασης, οι επικεφαλής της «υποομάδας Ευρώπη», Μάρτιν Σουλτς και Χέρμπερτ Κόιλ, υπογράμμισαν ότι διαπίστωσαν την ανάγκη για περαιτέρω διαβουλεύσεις στα επίμαχα ζητήματα της διαχείρισης της «ευρωκρίσης» και της τραπεζικής ενοποίησης.

Αντίθετα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη καθιέρωσης στην Ευρώπη του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών. «Υπάρχει συναίνεση στο ζήτημα αυτό» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στις διαπραγματεύσεις, Χέρμπερτ Κόιλ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι στο μέλλον θα πρέπει τα δημοσιονομικά της ΕΕ να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη, την απασχόληση και στις καινοτομίες.

Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «προέκυψαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα», ωστόσο «σε κάποια άλλα ζητήματα απαιτείται περισσότερος χρόνος».

Τα μέλη της υποομάδας συμφωνούν ότι το Βερολίνο θα πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Υπογραμμίζεται ότι η Γερμανία θα πρέπει ρητά να ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και να την προωθήσει.

Τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της «υποομάδας Ευρώπη», αλλά και οι διαφωνίες, θα παραπεμφθούν στη διευρυμένη σύσκεψη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κομμάτων την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Κοινή είναι η βούληση των δύο πλευρών να συμφωνηθούν το συντομότερο οι στόχοι και το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής πολιτικής, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών.

Πηγή: Deutsche Welle
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...