Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Παραιτήθηκε και επισήμως η κυβέρνηση της Νορβηγίας

Το Εργατικό Κόμμα παραμένει το πρώτο κόμμα της Νορβηγίας, ωστόσο έχασε την πλειοψηφία που διέθετε μαζί με τους εταίρους του


Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ υπέβαλε σήμερα και επισήμως την παραίτηση της κεντροαριστερής του κυβέρνησης.

«Υπέβαλα την παραίτηση της κυβέρνησης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ έπειτα από ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο παρουσία του βασιλιά Χάραλντ Ε’.

Ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2005, έχασε τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου. Το Εργατικό Κόμμα παραμένει το πρώτο κόμμα της Νορβηγίας, ωστόσο έχασε την πλειοψηφία που διέθετε μαζί με τους εταίρους του.

Άλλωστε, ήδη από την ημέρα των εκλογών ο Στόλτενμπεργκ είχε ανακοινώσει ότι θα υποβάλει επισήμως την παραίτηση της κυβέρνησής του έπειτα από την παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός βάσει της παράδοσης, πρότεινε στον βασιλιά Χάραλντ να αναθέσει στην επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης, τη συντηρητική Έρνα Σόλμπεργκ, τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Έτσι, στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα συμμετάσχουν οι Συντηρητικοί και το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα της Προόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...