Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

NYT: Η εταιρεία του Ρόμνεϊ δεν πλήρωσε 220 εκατ. δολάρια

Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για την αμερικανική προεδρεία, το θέμα που φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις είναι η τεράστια περιουσία του Μιτ Ρόμνεϊ, βασικού αντιπάλου του νυν προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.
Αφορμή στάθηκε η επίσημη δικαστική έρευνα που διατάχθηκε γύρω από τις φορολογικές ατασθαλίες της πρώην εταιρείας του, της Bain Capital, και άλλων 11 χρηματιστηριακών εταιρειών.

Το ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την επίδοση επίσημης κλήτευσης για παράδοση εγγράφων στην ιδιωτική χρηματιστηριακή εταιρεία που διηύθυνε επί χρόνια ο κ. Ρόμνεϊ και η οποία ειδικευόταν στην εξαγορά και αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων - συνήθως σε βάρος των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αποκάλυπτε και την επίσημη κλήτευση της εταιρείας, η Bain Capital απέφυγε να πληρώσει 220 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Ερικ Σνάιντερμαν, ερευνά εσωτερικά έγγραφα ώστε να διευκρινιστεί αν η Bain Capital μαζί με τις άλλες έντεκα χρηματιστηριακές, αντί για κανονική αμοιβή για τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων προμήθεια, συμμετείχαν ως επενδυτές στα ποσοστά κέρδους από τα κεφάλαια που διαχειρίζονταν.

Ο κ. Ρόμνεϊ δεν εργάζεται στη συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και μια δεκαετία, αλλά οι δεσμοί του με αυτή εξακολουθούν να του αποφέρουν κέρδη. Τα δύο τελευταία χρόνια εισέπραξε περίπου 13 εκατ. δολάρια από το μερίδιο που του αναλογεί από τα κέρδη της εταιρείας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...