Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Liberation προς Αρνό: Σήκω φύγε μαλ... πλούσιε!

Εξαιρετικά επιθετικό είναι το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation εναντίον του Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος στα 63 του χρόνια, όντας ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία, αποφάσισε ν’ απαρνηθεί τη γαλλική υπηκοότητα, ζητώντας τη βελγική, προκειμένου ν' αποφύγει τη μεγάλη φορολόγηση του πλούτου (75%), που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.

Ο Αρνό είναι πρόεδρος του Οίκου Dior, του Οίκου Louis Vuitton και του ανήκουν περίπου 60 θυγατρικές εταιρίες, όπως τον Οίκο Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τη σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier.

Η Liberation τον χαρακτηρίζει "πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί" και τον κατηγορεί ως "σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων".

Πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ευρώπη και τέταρτο πλουσιότερο παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 1981, μόλις εξελέγη ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Αρνό μετανάστευσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο ήπια  φορολογική πολιτική.

Ο Αρνό, μετά το σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία, αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία και δήλωσε ότι θα μηνύσει την εφημερίδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...