Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κολομβία: Δολοφονήθηκε η «Βασίλισσα της Κοκαΐνης»

Νεκρή από τα πυρά ενόπλων έπεσε τη Δευτέρα μια 69χρονη γυναίκα, η οποία είχε γίνει ευρύτερα γνωστή ως η «Βασίλισσα της Κοκαΐνης».

Όπως μετέδωσε το Associated Press, άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι στην Griselda Blanco, την ώρα που έβγαινε από κρεοπωλείο στην πόλη Μεντελίν. Η 69χρονη κακοποιός θεωρείται από τους πρώτους εμπόρους ναρκωτικών που ξεκίνησε να προωθεί προς τις Η.Π.Α. τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης τις δεκαετίες του ’70 και ’80. Το 1985 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών και παρέμεινε σε φυλακή των Η.Π.Α. μέχρι το 2004 όταν και οι αμερικανικές Αρχές άναψαν το «πράσινο» φως για την έκδοσή της στην Κολομβία.

Γνωστή για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τα μέλη των αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών, είχε τη φήμη του ανθρώπου ο οποίος θα έκανε τα πάντα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας στις Η.Π.Α. είχαν επανειλημμένα τονίσει ότι βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία ηγετικών στελεχών του καρτέλ ναρκωτικών Μεντελίν, στην πορεία της προς την «κεφαλή» της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τα κίνητρα των δραστών συνεχίζονται. Σε δηλώσεις του στο Associated Press, ένας συγγενής της τόνισε ότι μετά την επιστροφή της από τις Η.Π.Α. είχε διακόψει κάθε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...