Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεπέρασε τους 250.000 ο αριθμός των Σύρων προσφύγων

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων ξεπέρασε τους 250.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ ο επικεφαλής της Αρμοστείας, ο Αντόνιο Γκουτέρες, και η ειδική απεσταλμένη του, η Αντζελίνα Τζολί, βρίσκονται... αυτή τη στιγμή στην Ιορδανία.

«Οι τελευταίοι αριθμοί δείχνουν πως περισσότεροι από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου πρόσφυγες (253.106 άνθρωποι) έχουν καταγραφεί πλέον ή περιμένουν να καταγραφούν στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της Αρμοστείας στη Γενεύη, ο Άντριαν Έντουαρντς. Στην Ιορδανία, η Αρμοστεία έχει καταμετρήσει 85.197 πρόσφυγες, από τους οποίους 35.961 περιμένουν να καταγραφούν.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Αρμοστεία αποφάσισε να στείλει επιτόπου τον Γκουτέρες και την αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, η οποία έφτασε τη νύκτα στην Ιορδανία.

Μετά την άφιξή της, η Τζολί, συνοδευόμενη από Ιορδανούς στρατιωτικούς, επισκέφθηκε οικογένειες που έφθασαν πρόσφατα στα ιορδανικά σύνορα.

Σήμερα οι δύο αξιωματούχοι της Αρμοστείας πρόκειται να επισκεφθούν τους πρόσφυγες του καταυλισμού Αλ-Ζαάτρι. Θα συναντήσουν τον βασιλιά Αμπντάλα 2ο της Ιορδανίας, τον πρωθυπουργό Φάγεζ Ταράουνεχ και τον υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Τζούντεχ.

Στο μεταξύ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τάρεκ Γιασάρεβιτς, δήλωσε πως ο ΠΟΥ επιθυμεί να ενισχύσει τις δραστηριότητές του στη Χομς, όπου «η κατάσταση είναι σοβαρή και εξακολουθεί να επιδεινώνεται».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο ανησυχητική επειδή πλησιάζει ο χειμώνας.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...