Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος η δημόσια δωρεάν υγεία για τους παράνομους μετανάστες στην Ισπανία

Ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δωρεάν πρόσβαση των παράνομων μεταναστών στο σύστημα υγείας, διαδήλωσαν εκατοντάδες άνθρωποι, μπροστά από ένα από τα κύρια νοσοκομεία της Μαδρίτης.

«Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο!», φώναζαν οι διαδηλωτές εν μέσω μιας συναυλίας από κόρνες και σφυρίχτρες μπροστά από το νοσοκομείο Γκρεγκόριο Μαρανιόν. «Αυτή είναι μια πράξη αντίστασης κατά ενός εντελώς άδικου νόμου», εξήγησε ο Ροδρίγο Ρόχας, ένας 51χρονος Περουβιανός.

«Οι μετανάστες ήταν καλοί όταν ήθελαν φτηνό εργατικό δυναμικό και τώρα που δεν χρησιμεύουν πια σε τίποτα, τους στέλνουν στη σφαγή», πρόσθεσε ο άνδρας αυτός που ζει 15 χρόνια στην Ισπανία.

Ο άνθρωπος αυτός είχε μία μικρή κατασκευαστική εταιρεία την οποία έκλεισε μόλις έσκασε η φούσκα των ακινήτων στην χώρα. Μόλις έχασε όμως την δουλειά του, έχασε και την άδεια παραμονής του. Αποτέλεσμα, να εγκλωβιστεί στην χώρα δίχως χαρτιά, και δίχως πρόσβαση στην δημόσια υγεία.

Μέχρι σήμερα, οι μετανάστες που δεν είχαν άδεια παραμονής μπορούσαν να εξασφαλίσουν άδεια για να λάβουν ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αποφάσισε να περιορίσει εφεξής την πρόσβασή τους στη δωρεάν περίθαλψη, επιτρέποντάς την μόνον για τα παιδιά, τις εγκύους και αυτούς που χρήζουν επείγουσας βοήθειας.

Σχεδόν 2.000 γιατροί εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτά τα μέτρα και ανακοίνωσαν ότι αυτοί θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα στους μετανάστες.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...