Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στο Σικάγο για πρώτη φορά εδώ και... 25 χρόνια.

Για δεύτερη ημέρα παραμένουν κλειστά τα δημόσια σχολεία στο Σικάγο στις ΗΠΑ, καθώς οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να απεργούν για πρώτη φορά εδώ και... 25 χρόνια. 
 
Οι περίπου 29.000 δάσκαλοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απεργούν στο Σικάγο διαμαρτύρονται για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την οποία θέλει να περάσει ο δήμαρχος της πόλης, Ραμ Εμάνιουελ, πρώην επικεφαλής του γραφείου του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Η απεργία στο Σικάγο αποτελεί ήδη θέμα διαμάχης μεταξύ του Ομπάμα και του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο για την υποστήριξη που έδειξε στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επέλεξε στρατόπεδο στη διαμάχη στέλνοντας πέρυσι τον αντιπρόεδρό του για να διαβεβαιώσει το μεγαλύτερο συνδικάτο των εκπαιδευτικών ότι δεν πρέπει να 'αμφιβάλλουν για τη συμπάθεια και τη δέσμευση του προέδρου να παραμείνει στο πλευρό τους'», αναφέρει ο Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του.

«Από την πλευρά μου επέλεξα στη διαμάχη αυτή να ταχθώ στο πλάι των γονέων και των μαθητών που έχουν ανάγκη από δημόσια σχολεία για να διδαχθούν», πρόσθεσε ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Ο Ομπάμα δεν θέλησε να πάρει θέση στη διαμάχη μεταξύ του πρώην στενού του συνεργάτη Εμάνιουελ και ενός συνδικάτου που υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι ο πρόεδρος επιθυμεί οι δύο πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους σύντομα.

Οι εκπαιδευτικοί του Σικάγο είναι αντίθετοι στο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσής τους που επιθυμεί να επιβάλει ο Εμάνιουελ επισημαίνοντας ότι οι επιδόσεις πολλών μαθητών τους είναι κακές επειδή έρχονται στα μαθήματα πεινασμένοι και ζουν σε γειτονίες με υψηλή εγκληματικότητα.

Παράλληλα, ζητούν μισθολογική αύξηση ύψους 30% μετά την απόφαση του δημάρχου να παρατείνει κατά 10 ημέρες τη σχολική χρονιά στο Ιλινόι, που ήταν η συντομότερη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 10.000 εκπαιδευτικοί και υποστηρικτές τους βγήκαν στους δρόμους του Σικάγο χθες Δευτέρα βράδυ για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης του Εμάνιουελ.
moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...