Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν τον άγνωστο "θησαυρό" τους

Την ύπαρξη ενός “θησαυρού” από διαμάντια, που θα μπορούσε να εφοδιάσει τις παγκόσμιες αγορές για τα επόμενα 3.000 χρόνια, έβγαλε στη δημοσιότητα η Ρωσία...

Για τη ακρίβεια, η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εκμετάλλευση μια τεράστια πηγής διαμαντιών. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για “τρισεκατομμύρια καράτια” που βρίσκονται κρυμμένα σε ένα αστεροειδή κρατήρα στη Σιβηρία.

Από τη δεκαετία του ’70 το Κρεμλίνο γνώριζε για το συγκεκριμένο “θησαυρό”, παρόλα αυτά αποφάσισε να κρατήσει το όλο θέμα σε πλήρη μυστικότητα.

Μετά από πολλά χρόνια, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει, δίνοντας άδεια στους ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωλογίας του Novosibirsk να αρχίσουν τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουν τους πολύτιμους λίθους που βρίσκονται μέσα στον κρατήρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ITAR-Tass, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα διαμάντια, γνωστά ως “Popigai Astroblem”, είναι δύο φορές πιο σκληρά από τους συνηθισμένους λίθους. Μάλιστα, επισημάνθηκε πως αυτό είναι που τους χαρίζει μία επιπλέον ιδιαιτερότητα για βιομηχανική και επιστημονική χρήση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ιδρύματος, Nikolai Pokhilenko, η νέα αυτή πηγή διαμαντιών μπορεί να “ταρακουνήσει” την αγορά.

Ο λόγος που η Ρωσία αποφάσισε να αποκαλύψει τη δεδομένη χρονική στιγμή τον κερδοφόρο “παράδεισο”, οφείλεται στην οικονομική κρίση και στα “σημάδια” που άρχισε να αφήνει στις παγκόσμιες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...