Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Καταζητείται Βρετανός καθηγητής που ταξιδεύει στην Ευρώπη με την. . . ανήλικη μαθήτριά του

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, σήμερα, σε βάρος του Τζέρεμι Φόρεστ, Βρετανού καθηγητή 30 ετών, έγγαμου, μια εβδομάδα αφού βάσει του υλικού που είχε μαγνητοσκοπηθεί από τις κάμερες ασφάλειας στο Ντόβερ επιβιβάστηκε με 15χρονη μαθήτριά του στο οχηματαγωγό προς το Καλέ, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι το ζευγάρι παραμένει στη Γαλλία, αφού έγινε στη συνέχεια άφαντο.

Η κατηγορία στο ένταλμα είναι «απαγωγή παιδιού», δεδομένου ότι η Μέϊγκαν Στέιμερς είναι 15 ετών και για να ταξιδέψει εκτός Βρετανίας έπρεπε να λάβει την άδεια των γονιών της, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχιεπιθεωρητής Τζέισον Τίνγκλεϊ. Δεν αμφισβήτησε πάντως ότι η ανήλικη, κάτοικος Σάσεξ, συναίνεσε να εγκαταλείψει την Βρετανία μαζί με τον καθηγητή της.

«Εάν εντοπιστούν, ο μεν καθηγητής θα συλληφθεί, η δε Μέϊγκαν θα τεθεί σε καθεστώς προστασίας ανηλίκου», πρόσθεσε ο αρχιεπιθεωρητής.

Βρετανικές εφημερίδες κατηγορούν στο μεταξύ τις γαλλικές αρχές ότι δεν είναι συνεργάσιμες στην υπόθεση του ειδυλλίου.

Ο αρχιεπιθεωρητής ανέφερε αντίθετα ότι «στις έρευνες μας οι Γάλλοι μάς υποστηρίζουν απόλυτα».

Τις κατηγορίες των βρετανικών εφημερίδων τροφοδοτεί το γεγονός ότι σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, η σεξουαλική ενηλικίωση γίνεται στα 15, όχι στα 16 όπως ορίζει ο νόμος στη Βρετανία.

Πάντως, προβλέπεται το αδίκημα της σεξουαλικής σχέσης με ανήλικο άτομο και στη Γαλλία «εάν ο δράστης κάνει χρήση της εξουσίας που απορρέει από το λειτούργημά του».

«Η γαλλική δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει το διεθνές ένταλμα σύλληψης, χωρίς να υπεισέλθει στη βασιμότητα των καταγγελλόμενων», σχολίασε σήμερα γαλλική δικαστική πηγή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι γονείς της Μέϊγκαν την παρακάλεσαν να δώσει κάποιο σημείο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...