Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δείτε βίντεο με σφοδρές μάχες σε προπύργιο ανταρτών νότια της Δαμασκού

Μετά από σφοδρές συγκρούσεις ο κυβερνητικός στρατός έδιωξε τους αντικαθεστωτικούς από την πόλη-«κλειδί» Χετζέιρα


Μαίνονται οι μάχες στη Συρία μεταξύ στρατιωτών του καθεστώτος Άσαντ και ανταρτών. Σήμερα, ο κυβερνητικός στρατός σε συνεργασία με μαχητές της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και σιίτες πολιτοφύλακες από το Ιράκ, κατέλαβε μετά από σφοδρές συγκρούσεις σημαντικό προάστιο της Δαμασκού, το οποίο βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Η επιχείρηση κατάληψης της πόλης Χετζέιρα έγινε στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατιωτικής αντεπίθεσης του τελευταίου διαστήματος, η οποία έχει οδηγήσει ήδη στην ανακατάληψη πέντε προπυργίων της αντιπολίτευσης κοντά στη συριακή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA, μέχρι και αυτήν την ώρα οι μάχες εκκαθάρισης συνεχίζονται

Πάντως, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υποβαθμίζει την κατάληψη της πόλης Χετζέιρα, καθώς όπως αναφέρει πρόκειται για μικρούς θύλακες ανταρτικής αντίστασης στη Χετζέιρα έκανε λόγο και το φιλικό προς την αντιπολίτευση. Επιπρόσθετα, συνεχίζει το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες έχουν ακόμη τη δυνατότητα να βάλουν με όλμους μέχρι και στο κέντρο της Δαμασκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...