Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Ο Πούτιν είναι πιο σκληρός από τον... Τσακ Νόρις»!

Μια ασυνήθιστη, για πρόεδρο χώρας, διάκριση έλαβε την Τετάρτη ο Βλαντίμρ Πούτιν ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα τιμήθηκε από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας τάε κβον ντο με το τιμητικό ένατο νταν, γεγονός που τον ανάγει σε μάστερ του αθλήματος. 


Η διάκριση ταιριάζει με το προφίλ του σκληρού και του γυμνασμένου πολιτικού που μεθοδικά φιλοτεχνεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας, αλλά είναι κάπως άσχετη με τις ικανότητές του: Ο Πούτιν θεωρείται εξαιρετικός στο τζούντο αλλά όχι στη νοτιοκρεατική πολεμική τέχνη του τάε κβον ντο.

Παρ' ολ' αυτά το τιμητικό ένατο νταν αρκούσε για να τροφοδοτήσει εκ νέου την υμνολογία για τις αθλητικές ικανότητες του ρώσου ηγέτη.

Μετά τη διάκριση του Προέδρου από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Τσουε Τζουνγκ-γουόν
στη Σεούλ, το πρακτορείο Voice of Russia (Φωνή της Ρωσίας) έσπευσε να αναφέρει σε δημοσίευμά του: «Ο Πούτιν σκληρότερος από τον Τσακ Νόρις». Το συμπέρασμα εκπορεύεται από το γεγονός ότι ο δημοφιλής αμερικανός ηθοποιός και πρωταγωνιστών πολεμικών περιπετειών κατέχει το όγδοο νταν στο τάε κβον ντο.

Ο Πούτιν πάντως δήλωσε μετά την απονομή: «Δεν πιστεύω ότι αξίζω ένα τόσο υψηλό νταν». Και υποσχέθηκε πως θα θα προσπαθήσει να προωθήσει το τάε κβον ντο στη Ρωσία.


Το τιμητικό ένατο νταν που έλαβε ο Βλαντίμρ Πούτιν στη  Σεούλ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...