Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η NSA κατασκόπευε και τον Ομπάμα;


Ο Αμερικανός γερουσιαστής από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου μπορεί να βρίσκεται και αυτός υπό το «άγρυπνο μάτι» της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας

Την ώρα που ο «Μεγάλος Αδερφός» made in USA βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ένας ευυπόληπτος Αμερικανός γερουσιαστής από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζει ότι, ακόμα και ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα των υποκλοπών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Ο Ραντ Πολ έσπευσε να δηλώσει στο Bloomberg αλλά και σε άλλα αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου μπορεί να βρίσκεται και αυτός υπό το «άγρυπνο μάτι» της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) από την στιγμή που η υπηρεσία συγκεντρώνει στοιχεία από τα τηλέφωνα όλων των Αμερικανών πολιτών.

«Η ερώτησή μου είναι η εξής προς την NSA. Παρακολουθούσατε και το τηλέφωνο του προέδρου Ομπάμα;», αναρωτιέται ο Ραντ στο Bloomberg.
 
Η δήλωση του Ραντ μπορεί να γίνεται για να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας έτσι ώστε να αποστασιοποιηθεί η Ουάσινγκτον από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που πραγματοποιούσε επί χρόνια η NSA.

Γεγονός είναι πάντως ότι, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, πολλά στελέχη από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έσπευσαν να ταχθούν υπέρ των παρακολουθήσεων και να πάρουν το μέρος της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι, για την διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας και ασφάλειας, όλα επιτρέπονται.  

Σε άλλο αμερικανικό μέσο, στην ιστοσελίδα «National Review», ο Ραντ Πολ δήλωσε πως, οι υποψίες του ότι η NSA μπορεί να κατασκόπευε και τον Ομπάμα, ενισχύονται για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ο Ομπάμα έχει κινητό τηλέφωνο. Μπορεί να διαθέτει τσιπ που να το προστατεύουν από τους κοριούς, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και, δεύτερον από τη δήλωση των επιτελικών στελεχών της NSA, ότι η υπηρεσία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα όλων των Αμερικανών πολιτών, γιατί όχι και του προέδρου.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος διαθέτει κινητό τηλέφωνο, και νομίζω ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει στοιχεία από το προεδρικό τηλέφωνο», τόνισε ο Ραντ στην αμερικανική ιστοσελίδα.  

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής είχε καλέσει τον Μπαράκ Ομπάμα να δώσει εξηγήσεις στον αμερικανικό λαό για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...