Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελείς ερευνούν στην Γερμανία για νέο ευρωπαϊκό σκάνδαλο με προϊόντα κρέατος

Εισαγγελείς του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας ερευνούν για ένα πιθανό νέο ευρωπαϊκό σκάνδαλο με προϊόντα κρέατος στην βόρεια Γερμανία, δήλωσαν αργά την Τετάρτη γερμανοί αξιωματούχοι, μετά τις πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι υπάρχουν υποψίες για την επεξεργασία μολυσμένου κρέατος από ένα εργοστάσιο.

Σημειώνεται, ότι μόλις πριν λίγους μήνες φέτος, ο εντοπισμός κρέατος αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα και κυρίως σε έτοιμα γεύματα, προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο που πήρε διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

«Οι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα για ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, μετά τις αναλύσεις που έκαναν εκεί οι αρχές τον Ιούνιο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Καταναλωτή του κρατιδίου.

«Υπάρχουν υποψίες ότι η επιχείρηση αυτή χρησιμοποιούσε ψευδείς επιγραφές και είχε εκδώσει πλαστά έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος στην Κάτω Σαξονία, σημειώνοντας ωστόσο ότι «οι αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι διανεμήθηκε για πώληση κρέας που δεν ήταν καλό».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, όπως μετέδωσε «δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές».

Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Γερμανία, μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες του Τύπου για την επεξεργασία σε μεγάλη κλίμακα μολυσμένου κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...