Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Βρετανία: Οκτώ μονάδες μπροστά οι Εργατικοί έναντι των Τόρις

O ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ έχει κάθε λόγο να δείχνει ευχαριστημένος καθώς το κόμμα του προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι των Συντηρητικών του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Συντηρητικών του Πρωθυπουργού Τζέιμς Κάμερον έχουν οι Εργατικοί στη Βρετανία σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Guardian. H διαφορά είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Μάρτιο και δείχνει ότι το κυβερνόν κόμμα αδυνατεί να εξαργυρώσει δημοσκοπικά τα θετικά στοιχεία για την οικονομία.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο αρχηγός των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ υπερέχει στα περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά έναντι του Ντέιβιντ Κάμερον, όχι όμως και στο κρίσιμο ερώτημα του καταλληλότερου Πρωθυπουργού.

Οι Τόρις φαίνεται ότι πληρώνουν την αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας που έχουν αποτελέσει έντονο σημείο πολιτικής τριβής το τελευταίο διάστημα. Το γκάλοπ τους δίνει ένα 30% έναντι 38% των Εργατικών. Οι Συντηρητικοί εμφανίζονται να υποχωρούν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Είναι η καλύτερη διαφορά για το κόμμα του Μίλιμπαντ από τον Μάρτιο και η χειρότερη επίδοση του κόμματος του Κάμερον από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες εμφάνισαν άνοδο και λαμβάνουν 13% των προτιμήσεων των πολιτών. Επίσης σε εντυπωσιακή άνοδο βρίσκεται και το ευρωσκεπτικιστικό ακροδεξιό κόμμα της Βρετανικής Ανεξαρτησίας που σκαρφάλωσε στο 10%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...