Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Μαίνεται πυρκαγιά στην Καλιφόρνια


Εκατοντάδες σπίτια και ο χώρος του Πανεπιστημίου εκκενώθηκαν στην Καλιφόρνια του Λος Αντζελες όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 2.600 εκτάρια βλάστησης. Ανησυχία προκαλούν οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ενώ η φωτιά εξαπλώνεται σε σημεία όπου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση.

Μικρότερης έκτασης φωτιά έχει ξεσπάσει στα ανατολικά, στην επαρχία Riverside όπου καταστράφηκαν δύο σπίτια και προκλήθηκαν φθορές σε άλλα δύο πριν καταφέρουν οι πυροσβέστες να σταματήσουν την πορεία της ενώ άλλες πέντε δασικές φωτιές μαίνονται στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Αποκλείστηκε η εθνική οδός κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού στη Καλιφόρνια καθώς οι περιοχές βορειοδυτικά του Λος Άντζελες  απειλούνται από τη μεγάλη φωτιά, στην κατάσβεση της οποίας παίρνουν μέρος 600 πυροσβέστες με 100 πυροσβεστικά οχήματα και έξι ελικόπτερα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι στη Νότια Καλιφόρνια παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των θερμοκρασιών και της χαμηλής υγρασίας, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...