Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Συνελήφθησαν δεκάδες υπάλληλοι της Alitalia για κλοπές αποσκευών


Πηγή φωτογραφίας: www.facebook.com/alitalia
Μετά από έρευνα που διήρκεσε όλο το 2012, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 49 υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας Alitalia και 37 υπαλλήλων συνεργαζόμενων εταιρειών, για κλοπή αποσκευών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 19 από τους υπαλλήλους, που ασχολούνταν με την παραλαβή και παράδοση των αποσκευών, τέθηκαν υπό περιορισμό κατ' οίκον.

Οι 49 υπάλληλοι της Alitalia εργάζονταν στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ενώ οι 37 εργάζονταν κυρίως στο αεροδρόμιο Λαμέτσια-Τέρμε της Καλαβρίας (νότια Ιταλία), απ' όπου ξεκίνησε η σχετική έρευνα, καθώς και σε άλλους αερολιμένες, διευκρίνισε πηγή της Alitalia. Οι κλοπές φέρονται να έχουν σημειωθεί σε οκτώ αερολιμένες: Μιλάνο Λινάτε, Βερόνα, Νάπολη, Μπάρι, Μπολώνια, Παλέρμο και Λαμέτσια Τέρμε.

Πηγή της εταιρείας είπε πως "η διεύθυνση ασφαλείας της εταιρείας συνεργάστηκε εντατικά με την αστυνομία στην οποία παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια" και τίνισε ότι η Alitalia είναι θύμα σε αυτή την ιστσορία "όσο είναι και όλοι οι επιβάτες που έπεσαν θύματα κλοπής".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, "αρχικά οι κλοπές σημειώθηκαν στις πτήσεις Ρώμη-Λαμέτσια Τέρμε, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλους αερολιμένες".

Όπως δείχνουν στοιχεία προερχόμενα από τις έρευνες των αρχών, το περιεχόμενο των αποσκευών αφαιρείτο στο εσωτερικό των αεροσκαφών, κατά τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης. Σύμφωνα με βίντεο- ντοκουμέντα, στις περιπτώσεις που οι εν λόγω υπάλληλοι δεν κατάφερναν να ανοίξουν τις βαλίτσες, προσπαθούσαν να τις σκίσουν ή να τις καταστρέψουν με χαρακιές, για εκδίκηση.

«Το πρώτο σχετικό σκάνδαλο ξέσπασε το 2002. Είναι απαράδεκτο, έντεκα χρόνια αργότερα, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανάλογη ιστορία ασυνειδησίας», σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές εξαετούς φυλάκισης και απολύσεις.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...