Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

72 μέλη του Κογκρέσου ζητούν παρέμβαση Κέρι για τούς επισκόπους που έχουν απαχθεί στη Συρία


Με επιστολή τους προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι 72 μέλη του Κογκρέσου τον καλούν να δώσει προτεραιότητα για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ορθοδόξων Αρχιεπισκόπων στη Συρία, του Ελληνορθόδοξου Παύλου Γιαζίγκι και του Συρορθόδοξου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, που είχαν απαχθεί στις 22 Απριλίου.

«Χαίρομαι που 72 μέλη (και των δυο κομμάτων) της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώνονται, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να θέσει το ζήτημα αυτό σε προτεραιότητα», δήλωσε ο βουλευτής Μπραντ Σέρμαν, μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι χριστιανικές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες θα έχουν ένα ασφαλές μέλλον στη Συρία. Είμαι βαθιά ανήσυχος για την ασφάλεια των δυο Αρχιεπισκόπων, (και) απευθύνω έκκληση για την άμεση και ασφαλή απελευθέρωσή τους» υπογράμμισε ο Σέρμαν.

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή, όπως οι ομογενείς, Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα και Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...