Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πέντε νεκροί ορειβάτες και πολλοί τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στις Φιλιππίνες


Πέντε ορειβάτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη ηφαιστείου στις Φιλιππίνες. Το ηφαίστειο Μαγιόν που είναι ένα από τα πιο ενεργά στην ευρύτερη περιοχή, εξερράγη σήμερα εκτοξεύοντας τεράστιο όγκο πετρωμάτων και πυροκλαστικών υλικών. Τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν στο ηφαίστειο περίπου 30 ορειβάτες οι οποίοι έζησαν ώρες πανικού προσπαθώντας να ξεφύγουν από το ηφαιστειακό υλικό που απελευθερωνόταν.

Τεράστιοι βράχοι που εκτοξεύτηκαν προκάλεσαν το θάνατο σε πέντε ορειβάτες και τον τραυματισμό πολλών άλλων. ήδη στην περιοχή έσπευσαν με ελικόπτερα συνεργεία διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς ορειβάτες είναι τρεις γερμανοί και ο οδηγός τους που καταγόταν από την περιοχή. Οι ορειβάτες, όπως έγινε γνωστό, είχαν κατασκηνώσει στο ηφαίστειο την προηγούμενη νύχτα και περίμεναν να ξημερώσει για να κατευθυνθούν προς τον κρατήρα.

Ωστόσο ακολούθησε η τρομερή έκρηξη και η εκτόξευση πετρωμάτων τεραστίων διαστάσεων, όπως ανέφεραν ορειβάτες που γλίτωσαν και κατέβηκαν σε χαμηλότερο υψόμετρο για να ζητήσουν βοήθεια από τον καταυλισμό βάσης.

Ορισμένοι απ'ο τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...