Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Συρία: Ο στρατός εισήλθε στο κέντρο της πόλης Κουσέιρ


Στο κέντρο του Κουσέιρ, προπύργιο των ανταρτών στην επαρχία της Χομς εισήλθε ο συριακός στρατός, θέτοντας υπό τον έλεγχό του την κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο της πόλης που βρίσκεται εκεί κοντά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

"Ο συριακός στρατός ελέγχει την κεντρική πλατεία της πόλης καθώς και τα γύρω κτίρια συμπεριλαμβανομένου του Δημαρχείου, όπου οι στρατιώτες ύψωσαν στον ιστό την συριακή σημαία", δήλωσε η πηγή αυτή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

"Οι άξιες δυνάμεις μας αποκατέστησαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο δημαρχείο της Κουσέιρ και στα γύρω κτίρια, και θα συνεχίσουν να καταδιώκουν τους τρομοκράτες στην πόλη", ανακοίνωσε από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση.

Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από το ισχυρό λιβανέζικο ένοπλο σιιτικό κόμμα Χεζμπολάχ, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση και ακτιβιστές, ξεκίνησε σήμερα επίθεση εναντίον της Κουσέιρ, προπύργιο των ανταρτών, που προβάλει αντίσταση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Επιτροπή του για τη Συρία θα συνεδριάσει επειγόντως την Πέμπτη στην προοπτική της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης με στόχο την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση στη χώρα αυτή.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του Κατάρ, της Αλγερίας, του Σουδάν, της Αιγύπτου, του Ομάν και του Ιράκ, θα συζητήσουν για τη συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον σχετικά με αυτή τη διάσκεψη, η οποία προβλέπει διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δήλωσε ο Αχμεντ Μπεν Χίλι στον Τύπο.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν επίσης στη σύνοδο για να "παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στη Συρία, υπό το φως της ρωσο-αμερικανικής συμφωνίας", πρόσθεσε.

Ο επιθυμητός διάλογος από τους διοργανωτές της διάσκεψης θα είναι δύσκολο να καθοριστεί, καθώς η συριακή αντιπολίτευση καθιστά την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ απαραίτητη προϋπόθεση για διάλογο, ενώ αυτός τονίζει πολύ σθεναρά την αποφασιστικότητά του να παραμείνει στην εξουσία.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...