Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

15 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι στρατιωτικοί, τέσσερις πολίτες που απασχολούνταν από το ΝΑΤΟ ως εργολάβοι, καθώς και παιδιά, σκοτώθηκαν στην Καμπούλ σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο στην αφγανική πρωτεύουσα.

Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (ISAF) δεν ανακοίνωσε τις εθνικότητες των έξι μελών του προσωπικού της που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή, η οποία είχε στόχο δύο οχήματα του συνασπισμού στη συνοικία Σαχ Σαχίντ, στη νοτιοανατολική Καμπούλ.

Ωστόσο δύο ανώτεροι αξιωματούχοι, ένας Αφγανός και ο άλλος από την ISAF, δήλωσαν πως οι δύο στρατιώτες και οι τέσσερις εργολάβοι ήταν Αμερικανοί.

Εννέα αφγανοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών, βρήκαν επίσης το θάνατο απ' αυτή την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε τον τραυματισμό 37 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8 π.μ. (06:30 ώρα Ελλάδας), κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

«Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε δύο ξένα στρατιωτικά οχήματα», εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλαντζί, προσθέτοντας πως οι προσόψεις δέκα σπιτιών υπέστησαν ζημιές.
Η οργάνωση Χεζμπ-ι-Ισλάμι του αφγανού πρώην πρωθυπουργού και πολέμαρχου Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, η οποία δρα κυρίως στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, στόχος της οποίας δήλωσε πως ήταν αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοί των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...