Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο γερουσιαστής ΜακΚέιν βρίσκεται στη Συρία για επαφές με τους ηγέτες των ανταρτών

Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν βρέθηκε τη Δευτέρα στη Συρία για συνομιλίες με τους ηγέτες των ανταρτών, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού.

Ο ΜακΚέιν συναντήθηκε με τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς, τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, καθώς και με άλλα ηγετικά στελέχη των ανταρτών, ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily Beast, το πρώτο μέσο ενημέρωσης το οποίο μετέδωσε την είδηση.

Σύμφωνα με το λογαριασμό του ΜακΚέιν στο Twitter τη Δευτέρα το απόγευμα ο γερουσιαστής βρισκόταν στη νότια Τουρκία προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Ο γερουσιαστής το τελευταίο διάστημα ασκεί πιέσεις ώστε η Ουάσινγκτον να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.

Εάν επαληθευτεί η πληροφορία του ταξιδιού του, τότε θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος εκλεγμένος αμερικανός πολιτικός που έχει επισκεφθεί τη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζον ΜακΚέιν γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1936 σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στον Παναμά.Έλαβε μέρος στον Πόλεμο του Βιετνάμ, όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ως κρατούμενος πολέμου από τους Βιετκόνγκ. Κρατήθηκε από το 1967 μέχρι το 1973 ενώ τα βασανιστήρια που δέχθηκε του προκάλεσαν σημαντικές αναπηρίες.

Το 2000 ήταν υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά έχασε από τον Τζωρτζ Μπους.

Το 2008 ήταν και πάλι υποψήφιος, αυτή τη φορά κερδίζοντας το χρίσμα για τη συμμετοχή του στις αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές.

Απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος, καθώς έχασε στις εκλογές από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...