Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: "Διπλωμάτης καριέρας" η νέα πρέσβης της Λιβύης

Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε μια διπλωμάτη καριέρας για να αναλάβει τη θέση του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη. Η Ντέμπορα Κέι Τζόουνς, θα αντικαταστήσει τον Κρίστοφερ Στίβεν, τον αμερικανό πρέσβη ο οποίος σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο στη Βεγγάζη, μαζί με άλλους τρεις αμερικανούς διπλωματικούς υπαλλήλους.

Η Ντέμπορα Κέι Τζόουνς έχει υπηρετήσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 1982 και ήταν πρεσβευτής στο Κουβέιτ την περίοδο 2008-2011. Είναι επίσης μελετητής σε think tank της Ουάσιγκτον για τη Μέση Ανατολή και έχει διδάξει στην αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου.

Η διπλωμάτης Τζόουνς έχει στο ενεργητικό της αποστολές στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αιθιοπία και τη Συρία. Ο διορισμός της θα πρέπει να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και ο θάνατος των τεσσάρων αμερικανών προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του διπλωματικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...