Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Υψηλή ανεργία μέχρι το 2020 για την Ιταλία»

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ιδίως η ανεργία πρόκειται να συνεχίσουν να πλήττουν την Ιταλία μέχρι το 2020, σύμφωνα με... έκθεση της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων της χώρας (Cei).

Οι Ιταλοί οι οποίοι εργάζονται σε θέσεις πλήρους απασχόλησης είναι μόλις 22 εκατομμύρια επί συνόλου πληθυσμού εξήντα εκατομμύρια», σημειώνεται σε έρευνα της Cei, η οποία εκπονήθηκε με την συνεργασία γνωστών οικονομολόγων και κοινωνιολόγων.

Κατά την έρευνα, από το 2007 μέχρι το 2011 οι άνεργοι στην χώρα δεν αυξήθηκαν κατά 600.000, όπως αναφέρουν επίσημα στοιχεία, αλλά κατά 1.350.000 πρόσωπα.

Στον υπολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται πολίτες που απώλεσαν την δουλειά τους και δεν μπόρεσαν να βρουν νέα απασχόληση, αλλά δεν έχουν εγγραφεί στην λίστα των ανέργων.

«Η λύση δεν μπορεί να εντοπιστεί μόνον στην υποστήριξη του ταμείου ανεργίας», αναφέρει η ένωση των επισκόπων, υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική επιβίωση δεν προσδίδει νόημα στην ζωή, αναπόσπαστο σκέλος της οποίας είναι η εξασφάλιση μιας ικανοποιητικής δουλειάς».

Σύμφωνα με την έρευνα της Cei «η Ιταλία εισάγει μη εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και δυστυχώς εξάγει επιστήμονες». Η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ευρώ σε ποσοστό ανεργίας των νέων, ενώ δεν καταφέρνει να αυξήσει το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...