Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Προβάδισμα κεντροαριστεράς για τη δημαρχία της Ρώμης

Σημαντικό προβάδισμα περίπου 8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον υποψήφιο της κεντροαριστεράς για τη δημαρχία της Ρώμης, η προβολή των αποτελεσμάτων με καταμετρημένο το 15,5% των ψήφων. Ωστόσο το αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στο δεύτερο γύρο αφού δύσκολα θα συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Ειδικότερα ο κεντροαριστερός Ινιάτσιο Μαρίνο προηγείται με 39,3% αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τον απερχόμενο δήμαρχο της κεντροδεξιάς Τζιάνι Αλεμάνο, ο οποίος περιορίζεται στο 31,4%.

Ακολουθεί ο υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μαρτσέλο Ντε Βίτο με 13,5% και ο επιχειρηματίας Άλφιο Μαρκίνι, που χαρακτηρίζεται ανεξάρτητος αριστερός, με 9,7%, σύμφωνα με τη προβολή της εταιρίας Piepoli.

Νικητής όμως των εκλογών, τουλάχιστον την ιταλική πρωτεύουσα, για την οποία υπάρχουν κάποια στοιχεία, φαίνεται η αποχή που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πλησιάζει το 50%, αυξημένο κατά περίπου 20% συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές του 2008.

Όσο για τους υπόλοιπους δήμους όπου διεξήχθησαν χθες και σήμερα δημοτικές εκλογές και το πώς διαμορφώνεται ο «πολιτικός χάρτης» της Ιταλίας δεν υπάρχουν ακόμη προβλέψεις.

Οι πολίτες που θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους την Κυριακή και την Δευτέρα , για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, υπολογίζονται περί τα επτά εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...