Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δύο νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη στο Λονδίνο


Σε δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη στο Λονδίνο προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η Σκότλαντ Γιαρντ.

Πρόκειται για έναν 29χρονο άνδρα και μία γυναίκα, επίσης 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία.

Το βράδυ της Τετάρτης, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία, συνελήφθησαν στον τόπο του εγκλήματος δύο φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς και νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε διαφορετικές κλινικές του Λονδίνου. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Οπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο ένας από τους δράστες είναι ο 28χρονος γεννημένος στη Βρετανία Μάικλ Αντεμπολάτζο, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

Ο δεύτερος δράστης, 22 ετών, γεννήθηκε στη Νιγηρία και πολιτογραφήθηκε βρετανός πριν από μερικά χρόνια.

Αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι ο άνδρας και η γυναίκα που συνελήφθησαν την Πέμπτη δεν είναι συγγενείς των δύο Νιγηριανών. «Πρόκειται για μια μεγάλη, σύνθετη έρευνα που εξελίσσεται ραγδαία» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι αστυνομικοί ερευνούν, επίσης, έξι σπίτια, τρία στο Γκρίνουιτς, στο νότιο Λονδίνο, ένα στο Ρόμφορντ, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, ένα στο βόρειο Λονδίνο και ένα στο Λίνκολν της κεντρικής Αγγλίας.

Ταυτόχρονα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι στους αστυνομικούς που περιπολούν ήδη στους δρόμους του Λονδίνου θα προστεθούν άλλοι 1.200. Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη ευαίσθητων σημείων, όπως «θρησκευτικοί χώροι, μέσα μαζικής μεταφοράς και ζώνες όπου συρρέουν μεγάλα πλήθη», τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία η αστυνομία επισημαίνει ότι θέλει «να καθησυχάσει τους πολίτες».

Ο στρατιώτης που έπεσε νεκρός ήταν ο Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα τυμπανιστή στο 2ο Τάγμα του Βασιλικού Στρατού.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε νωρίτερα την εν ψυχρώ δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη ως «αρρωστημένη», προσθέτοντας ότι «δεν θα υποκύψουμε στον τρόμο και την τρομοκρατία όποια μορφή κι αν έχουν».

Δήλωση Ομπάμα

«Καταδικάζω απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του βρετανού στρατιώτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαραστέκονται αποφασιστικά στη Βρετανία, τον σύμμαχο και φίλο μας, κατά του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

«Η ειδική σχέση μας με τη Βρετανία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περιόδους δοκιμασίας, και ανυπομονώ για το ταξίδι μου στη Βρετανία προκειμένου να συμμετάσχω τον Ιούνιο στη Σύνοδο του G-8, η οποία φιλοξενείται από τον Πρωθυπουργό Κάμερον, και περιλαμβάνει συζητήσεις για τις σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις ασφαλείας που οι χώρες μας αντιμετωπίζουν από κοινού» πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...