Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σ. Μαρκιόνε: «Η Fiat θα μπλοκάρει τις επενδύσεις της στην Ιταλία, αν η χώρα βγει από το ευρώ»


«Η Fiat δε θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στην Ιταλία, αν η χώρα βγει από το ευρώ», διεμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Σέρτζο Μαρκιόνε, στο Σαλόνι της Γενεύης.

«Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και αυτό δε βοηθά όποιον προσπαθεί να πουλήσει αυτοκίνητα», συμπλήρωσε ο Μαρκιόνε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Όπως δήλωσε, «η βεβαιότητα της κυβέρνησης είναι απαραίτητη. Δεν έχω πολλά να πω μέχρι τουλάχιστον να μάθουμε που θα καταλήξουμε. Τώρα το να κάνει κανείς προβλέψεις είναι πολύ δύσκολο».

Ο Μαρκιόνε, πριν ένα μήνα είχε δηλώσει πως σε τρία έως τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχουν εξασφαλίσει και πάλι πλήρη απασχόληση και είχε χαρακτηρίσει «αισχρή», την απόφαση των πολιτικών για προσφυγή σε ταμείο ανεργίας, μέχρι το τέλος του 2014 για τους 5.500 εργαζόμενους στην παραγωγική μονάδα στο Μέλφι, στην περιοχή Μπασιλικάτα της Νότιας Ιταλίας.

Όταν δε, είχε ερωτηθεί ποιον θα επέλεγε ανάμεσα σε Μπερσάνι και Μόντι, εκείνος είχε απαντήσει πως «η Fiat είναι φιλοκυβερνητική και δεν έκανε ποτέ καμία επιλογή τέτοιου είδους. Μη με ρωτάτε καν».

Ωστόσο, από τις παραπάνω δηλώσεις του, διαφαίνεται ότι δεν υποστηρίζει τον Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος μάλιστα του έχει ασκήσει κριτική μέσα από το μπλογκ του, κατηγορώντας τον ότι έχει «κάνει κομματάκια την Fiat» και χαρακτηρίζοντας τον «Ναπολέοντα των επιβατικών αυτοκινήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...