Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Για κατασκοπεία κατηγορεί την Oriflame το Ιράν

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, Χεϊντάρ Μοσλεχί, κατηγόρησε τη σουηδική εταιρία καλλυντικών Oriflame ότι επιδιώκει να πλήξει την ασφάλεια του Ιράν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. 

"Η Oriflame είχε την πρόθεση να πλήξει το σύστημα του Ιράν. Η εταιρία δεν έχει κανένα στόχο από οικονομικής πλευράς", τόνισε ο υπουργός οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την ιστοσελίδα της ιρανικής τηλεόρασης.

"Σύμφωνα με τις αποδείξεις που έχουμε, οι αλλαζονικές, δηλαδή οι ξένες, υπηρεσίες πληροφοριών επιδίωξαν να προκαλέσουν προβλήματα ασφάλειας στη χώρα μέσω της εταιρίας αυτής", πρόσθεσε.

Την περασμένη Δευτέρα, η σουηδική εταιρία είχε ανακοινώσει ότι οι ιρανικές αρχές έκλεισαν τις εγκαταστάσεις της στην Τεχεράνη και συνέλαβαν πέντε μέλη του προσωπικού της.
"Η σουηδική εταιρία καλλυντικών Oriflame που κατηγορήθηκε σήμερα από τον υπουργό Πληροφοριών του Ιράν ότι επιχείρησε να πλήξει την ασφάλεια του ιρανικού καθεστώτος, δεν εμπλέκεται σε καμιά πολιτική δραστηριότητα" δήλωσε εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της επιχείρησης. 
"Είμαστε μια εταιρία καλλυντικών απευθείας πώλησης. Δεν έχουμε εμπλακεί σε καμιά πολιτική δραστηριότητα στη χώρα. Μας είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσουμε τις κατηγορίες αυτές", τόνισε ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρίας, Γκαμπριέλ Μπένετ.
"Προσπαθούμε να έχουμε ένα διάλογο με τις αρχές αλλά πρέπει να ενημερωθούμε για το τί συνέβη, ώστε να εκφραστούμε", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να επιλυθεί η κατάσταση, κυρίως για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται υπό κράτηση". enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...