Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Θρίλερ στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ

Τέλος συναγερμούς που σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην καρδιά του Τελ Αβίβ.

Ένας Παλαιστίνιος από τη Ραμάλα, που αργά το βράδι συνελήφθη, εισέβαλλε στην πρεσβεία της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ και απειλώντας να «σκοτώσει Εβραίους», άρπαξε ως ομήρους δύο άτομα, τον Τούρκο πρόξενο και την σύζυγό του, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στην πρεσβεία.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι λίγο πριν τις 19:00 ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από το κτίριο, αναφέροντας ότι οι άνδρες της ασφάλειας της πρεσβείας πυροβόλησαν έναν άγνωστο άντρα ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στον περίβολο του κτιρίου.
Αξιωματούχος δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως ο τούρκος πρόξενος και η γυναίκα του κατόρθωσαν να ξεφύγουν, ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι αρχές αφόπλισαν το δράστη αφότου τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ ο άνδρας τους πήρε τηλέφωνο και δήλωσε πως ονομάζεται Ναντίμ Ινιάζ. Είπε ότι είναι Παλαιστίνιος και ότι είχε ζητήσει άσυλο στην βρετανική πρεσβεία του Τελ Αβίβ το 2006. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για 32χρονο που πριν από τέσσερα χρόνια είχε πράγματι μπει στη βρετανική πρεσβεία και απειλούσε να αυτοκτονήσει αν δεν του έδιναν άσυλο.

Μέχρι αυτή την ώρα ωστόσο, οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...