Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κόλαση στη Μόσχα


Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί πλέον η Μόσχα, καθώς οι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας αναγκάζονται να κυκλοφορούν με μάσκες, ενώ οι πυρκαγιές στο δυτικό τμήμα της χώρας συνεχίζουν να κατακαίουν τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση έχει βρεθεί σε τιμές εξαπλάσιες του κανονικού επιτείνοντας τη δυσφορία των κατοίκων της πρωτεύουσας σε συνδυασμό με τον καπνό και τον καύσωνα. Οι ίδιες οι φλόγες πάντως δεν απειλούν τη Μόσχα ή τα προάστιά της.

Τα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα ξεπερνούσαν τα 600. Οι φωτιές έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 52 άτομα, αφήνοντας περίπου 4.000 άστεγους.

Τα εναέρια μέσα μπορούν να συνεισφέρουν ελάχιστα στις μαραθώνιες προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς ο πυκνός καπνός έχει καθηλώσει τα αεροσκάφη.

Πιο περίπλοκη η κατάσταση στο Σαρόβ, όπου οι Ρώσοι στρατιώτες χρειάστηκε να σκάψουν τάφρο μήκους 8 χιλιομέτρων προσπαθώντας να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από αποθήκη πυρηνικού οπλισμού. Η κατάσταση στο σημείο είχε αρχίσει να ομαλοποιείται το απόγευμα, αναφέρει το Reuters.

Η ρωσική αντιπολίτευση ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η πρωτεύουσα, ενώ γιατροί και Αρχές συνιστούν στους Μοσχοβίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τη δωρεά 350.000 ρουβλίων από την προσωπική του περιουσία στο ταμείο για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων, ζητώντας και από άλλους πολιτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...