Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Δεκατετράχρονη Ολλανδή ιστιοπλόος βάζει πλώρη για το γύρο του κόσμου

Η Λάουρα Ντέκερ ελπίζει να γίνει η νεότερη ιστιοπλόος που θα κάνει το γύρο του κόσμου
Πορτιμάο, Πορτογαλία
Η 14χρονη Ολλανδή Λάουρα Ντέκερ ξεκίνησε από την Πορτογαλία τη μεγάλη περιπέτειά της στον κόσμο, φιλοδοξώντας να γίνει η νεότερη ιστιοπλόος που έχει κάνει μόνη της τον περίπλου της Γης.

Το ταξίδι της έφηβης Λάουρα άρχισε μετά από πολύμηνη δικαστική αντιπαράθεση εξαιτίας των κινδύνων που ενέχει το φιλόδοξο εγχείρημά της.

Η 14χρονη αναχώρησε το Σάββατο από άγνωστο λιμάνι της Πορτογαλίας, θέλοντας να αποφύγει τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που την περίμεναν για να αποτυπώσουν τη στιγμή στο λιμάνι του Πορτιμάο.

Ο εκπρόσωπός της Πέτερ Κλάρενμπεκ δήλωσε πως η Ντέκερ κατευθύνεται προς τις Κανάριες Νήσους, όπου σύμφωνα με το σχέδιο πλεύσης θα αναμείνει το τέλος της εποχής των τυφώνων στον Ατλαντικό προτού αποτολμήσει τον διάπλου των νήσων Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική.

Το σημερινό ρεκόρ για τον νεότερο ιστιοπλόο που έχει πραγματοποιήσει τον περίπλου του κόσμου κατέχει η Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία, η οποία περαίωσε το ταξίδι της στις 15 Μαΐου, τρεις ημέρες πριν τα 17α γενέθλιά της.

Το σχέδιο της Λάουρα είναι να κατορθώσει να επιστρέψει από τη δίχρονη οδύσσειά της αρκετές εβδομάδες προτού συμπληρώσει τα 17 χρόνια της, προκειμένου να σπάσει το επίζηλο ρεκόρ.

Η Λάουρα είχε αναχωρήσει στις αρχές Αυγούστου από το λιμάνι Ντεν Όσε της Ολλανδίας με το ιστιοπλοϊκό Guppy μαζί με τον πατέρα της Ντικ με προορισμό την Πορτογαλία, από όπου και συνεχίζει μόνη της από το μεσημέρι του Σαββάτου το μεγάλο της ταξίδι.

Η περιπέτεια της Λάουρα ξεκίνησε αφότου κέρδισε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά της για άρση της δικαστικής επιτήρησης που τής είχε επιβληθεί.

Δικαστική απόφαση του 2009 είχε αφαιρέσει την κηδεμονία της 13χρονης τότε Ντέκερ από τους γονείς της, κατόπιν αιτήματος των κοινωνικών υπηρεσιών που θεώρησαν ότι απειλείται η ζωή της από τα σχέδιά της για περίπλου του πλανήτη.

Το οικογενειακό δικαστήριο του Μίντελμπουργκ απεφάνθη ότι η προετοιμασία της Λάουρα ήταν ικανή να τής εγγυηθεί ένα ασφαλές ταξίδι και ότι η τελική απόφαση ανήκει στους γονείς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...