Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Αυστηρότερη η φοιτητική βίζα στη Βρετανία με στόχο τον έλεγχο της μετανάστευσης


Σε εκ βάθρων αναδιάρθρωση του βρετανικού συστήματος φοιτητικής βίζας σε μη Ευρωπαίους πολίτες προχωρά η βρετανική κυβέρνηση, ως μέρος γενικότερης πολιτικής αυστηροποίησης του ελέγχου της μετανάστευσης σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, οι αλλαγές στη βίζα αποτελούν μέρος ευρύτερης στρατηγικής με στόχο την παράνομη εργασία, τους λευκούς γάμους, τα ψεύτικα κολέγια που χρησιμοποιούνται μόνο για έγκριση βίζας και το σχετικό «δίκτυο οργανωμένου εγκλήματος».

Παράλληλα, τη Δευτέρα ο υφυπουργός Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών Ντέιμιαν Γκριν ανακοίνωσε πως τίθενται σε λειτουργία οι δύο νέες πτέρυγες στο κέντρο απομάκρυνσης μεταναστών Χάρμοντσγουορθ, κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, το οποίο γίνεται έτσι το μεγαλύτερο τέτοιο κέντρο στην Ευρώπη.

Οι δύο πτέρυγες είχαν κτιστεί εκ νέου μετά από καταστροφική πυρκαγιά το 2006 που είχαν ξεκινήσει οι κρατούμενοι. Με τις νέες του εγκαταστάσεις, ανέφερε ο Ντ.Γκριν, οι βρετανικές Αρχές θα μπορούν «να θέτουν υπό κράτηση και να απελαύνουν τους πιο δύσκολους κρατουμένους».

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να μειώσει σε «δεκάδες τις εκατοντάδες» των χιλιάδων μεταναστών που υπολογίζεται ότι εισέρχονται κάθε χρόνο στη Βρετανία. Το Φεβρουάριο, η τότε κυβέρνηση είχε κλείσει περίπου 200 ψεύτικα κολέγια ενώ έθεσε επιπλέον περιορισμούς --όπως η καλύτερη γνώση αγγλικών-- για φοιτητές εκτός ΕΕ που θέλουν να δουλέψουν στη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...