Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Μακελειό σε νηπιαγωγείο στην Κίνα


Τρία παιδιά και ένας δάσκαλος σε νηπιαγωγείο στην ανατολική Κίνα, στην περιοχή Ζίμπο στην επαρχία Σαντόνγκ, έχασαν τη ζωή τους χθες, ενώ άλλοι 20 μαθητές και εργαζόμενοι σε αυτό τραυματίσθηκαν από επίθεση αγνώστου με μαχαίρι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα ο δράστης τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά προσποιήθηκε ότι ήταν κηδεμόνας και κατάφερε να μπει στο νηπιαγωγείο την ώρα που είχαν τελειώσει τα μαθήματα και οι γονείς παραλάμβαναν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για άντρα ηλικίας 27 - 28 ετών.

Η αστυνομία έσπευσε άμεσα στο σημείο και άρχισε να διακομίζει τα παιδιά στο νοσοκομείο πριν ακόμη φτάσουν τα ασθενοφόρα.

Πρόκειται για ακόμη ένα από τα αιματηρά περιστατικά που σημειώνονται σε σχολεία της Κίνας.

Τα πιο πρόσφατα ήταν αυτά στις 12 Μαΐου και πάλι σε νηπιαγωγείο όπου 7 παιδιά και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια επίθεση και τον Απρίλιο πάλι σε νηπιαγωγείο όπου 29 παιδιά τραυματίσθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι.

Συνολικά από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, 17 άτομα εκ των οποίων τα 15 παιδιά--σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον σχολείων στην Κίνα.

Στις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι. Δύο από τους δράστες καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν, ενώ άλλοι δύο αυτοκτόνησαν μετά τις επιθέσεις

Επίσης πριν από δύο ημέρες σε μια ακόμη αψυχολόγητη επίθεση ένα οδηγός φορτωτή επιτέθηκε με το όχημά του ισοπεδώνοντας αυτοκίνητα και καταστρέφοντας κτίρια κοστίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...