Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

«Διαψεύδει» τη Ναόμι Κάμπελ η κατάθεση της Μία Φάροου για τα «ματωμένα διαμάντια»

Σε αντίθεση με όσα είπε η Ναόμι Κάμπελ την περασμένη εβδομάδα έρχεται η κατάθεση της Μία Φάροου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τη Φάροου, το διάσημο μοντέλο από τη Βρετανία είχε πει το 1997 πως ο Τέιλορ της δώρισε «ένα τεράστιο» διαμάντι.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, η Ναόμι Κάμπελ υποστήριξε πως μετά από ένα φιλανθρωπικό δείπνο στη Νότιο Αφρική που είχε οργανώσει ο Νέλσον Μαντέλα, δύο άνδρες την επισκέφθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε και της έδωσαν «ένα σακουλάκι με μερικά πετράδια, πολύ μικρά και βρώμικα».

Το μοντέλο είπε πως την επόμενη μέρα, εκμυστηρεύτηκε το γεγονός στη Μία Φάροου και σε ορισμένα άλλα άτομα. Υποστήριξε, επίσης, ότι έδωσε το «σακουλάκι» στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Νέλσον Μαντέλα -γεγονός που παραδέχθηκε ο πρώην επικεφαλής του ιδρύματος.

Η Φάροου, όμως, κατέθεσε ότι η Κάμπελ της είπε πως ο Τσαρλς Τέιλορ της έδωσε ένα «τεράστιο διαμάντι».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας της Κάμπελ, Κάρολ Γουάιτ.

Ο Τσαρλς Τέιλορ κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με τους αντάρτες της Σιέρα Λεόνε και πως τους πουλούσε όπλα, με αντάλλαγμα τα «ματωμένα διαμάντια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...