Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ελβετία: «Παγώνει» ο λογαριασμός και του γιου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Ο κατάλογος περιλαμβάνει άλλα 8 ονόματα - Ανάμεσά τους του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, των γιών του πρώην πρωθυπουργού και του γιου του πρώην γενικού εισαγγελέα


Το «πάγωμα» των λογαριασμών άλλο εννέα Ουκρανών πολιτών που θεωρούνται ύποπτοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάχρηση δημόσιων πόρων ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές της Ελβετίας.


Μεταξύ των εννέα είναι ένας ο γιος του πρώην προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο νεώτερος, καθώς και ο Αλεξέι Αζάροφ, γιος του πρώην πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ.

Στη νέα ελβετική λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται επίσης τα ονόματα του Αλεξάντερ Γιακιμένκο, του πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας και του Αρτέμ Ψόνκα, γιου του πρώην γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία, η Ελβετία και άλλες χώρες έχουν ήδη παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία Ουκρανών που θεωρούνται ύποπτοι για κατάχρηση δημόσιων πόρων, μετά την αποπομπή του Γιανουκόβιτς από την προεδρία της χώρας του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νέο πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, ο Γιανουκόβιτς υπεξαίρεσε τουλάχιστον 37 δισεκατομμύρια δολάρια στα τρία χρόνια που ήταν πρόεδρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...