Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Χιλιάδες Πορτογάλοι στρατιωτικοί διαδήλωσαν για να καταγγείλουν τη λιτότητα

Η πορεία ξεκίνησε υπό τους ήχους του τραγουδιού "E Depois do Adeus" του Πάουλο ντε Καρβάλιο, που υπήρξε το σύνθημα για την έναρξη της Επανάστασης των Γαρυφάλλων στις 25 Απριλίου 1974.....


Μία εβδομάδα μετά τους αστυνομικούς, χιλιάδες πορτογάλοι στρατιωτικοί με πολιτικά κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές των εισοδημάτων τους που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του 2014.


Περί τους 5.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, έκαναν πορεία κρατώντας πανό για να καταγγείλουν την "ταπείνωση" των στρατιωτικών και τις απόπειρες "διάλυσης των ενόπλων δυνάμεων".

Η πορεία ξεκίνησε υπό τους ήχους του τραγουδιού "E Depois do Adeus" του Πάουλο ντε Καρβάλιο, που υπήρξε το σύνθημα για την έναρξη της Επανάστασης των Γαρυφάλλων στις 25 Απριλίου 1974.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρες σημαίες για να καταγγείλουν την "δραματική κατάσταση" που ζουν πολλοί στρατιωτικοί , που δεν κατορθώνουν να αντεπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

"Η κατάσταση των στρατιωτικών επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Ολο και περισσότεροι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιο, να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους ή να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μανουέλ Περέιρα Κρασέλ, πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επειτα από υπηρεσία 40 ετών, ο συνταγματάρχης είδε τον μισθό του να μειώνεται στα 1.800 ευρώ, 700 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2010, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας στην Πορτογαλία.

"Πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Οι σημερινοί πολιτικοί αδιαφορούν τελείως για την τύχη μας", είπε.

Εναντι του δανείου ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε τον Μάιο του 2011, η Πορτογαλία εφαρμόζει σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, που μεταφράζεται σε δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Λισαβόνα έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας των πιστωτών της (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 4% του ΑΕΠ εντός του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...