Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Βρετανός ΥΠΕΞ: Ήρθε η ώρα για λήψη σκληρότερων μέτρων κατά της Ρωσίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρή και ενωμένη αντίδραση της ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα


«Έχει έρθει η ώρα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας όσον αφορά στην κρίση της Ουκρανία, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, μετά την αποτυχία των ρωσο-αμερικανικών συνομιλιών. 


«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι την Παρασκευή οι συζητήσεις δεν οδήγησαν σε διπλωματικό αποτέλεσμα για το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι εργάστηκε ακούραστα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι συναντήθηκε με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Λονδίνο την Παρασκευή για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την σοβούσα κρίση, πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή.

«Λυπάμαι που η Ρωσία έχει αρνηθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να αλλάξει πορεία και συνεχίζει έμπρακτα να υποστηρίζει το παράνομο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία» τόνισε επίσης ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απόλυτα πεπεισμένο ότι πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή και ενωμένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα», ανέφερε ο Χέιγκ. «Ήρθε η ώρα για τη λήψη σκληρότερων μέτρων», κατέληξε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...