Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο στρατός στους δρόμους και στην κρατική τηλεόραση - Κρίσιμες ώρες για την Αίγυπτο

Κρίσιμες ώρες γαι την Αίγυπτο, καθώς ο πρωθυπουργός Μόρσι δήλωσε ανυποχώρητος και πρότεινε κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη η αναμενόμενη ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού, καθώς το τελεσίγραφο παραίτησης Μόρσι έληξε την Τετάρτη στις 17.30 (ώρα Ελλάδος) 

Ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους, ενώ στρατιώτες με τεθωρακισμένα οχήματα κατέλαβαν νωρίτερα τις εγκαταστάσεις του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού στο κέντρο του Καΐρου.

Σύμφωνα με τους New York Times- στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να διαλύσουν ομάδες ισλαμιστών και προβαίνουν σε συλλήψεις. Επεισόδια μεταξύ αντιπολιτευόμενων και φιλοκυβερνητικών γεννούν φόβους για εμφύλιο.

O Μόρσι συνεχίζει να εργάζεται μέσα σε ένα στρατόπεδο της επίλεκτης Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, αλλά είναι ασαφές εάν του επιτρέπεται να αποχωρήσει από το χώρο αυτό, πρόσθεσε ο συνεργάτης του Μόρσι, ο Ισάμ ελ Χάνταντ.

«Σήμερα, σε αυτή την εποχή, κανένα στρατιωτικό πραξικόπημα δεν μπορεί να επιτύχει απέναντι σε μια μεγάλη λαϊκή δύναμη χωρίς εκτεταμένη αιματοχυσία», δήλωσε ο Ελ Χάνταντ, σύμβουλος του προέδρου για θέματα εθνικής ασφαλείας.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τόσο στον Μόρσι, όσο και σε ανώτατα στελέχη της ισλαμιστικής παράταξης απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Το Αλ Τζαζίρα αναφέρει πως το προσωπικό έχει εγκαταλείψει το προεδρικό Μέγαρο, ενώ ο Μόρσι βρίσκεται σε συνάντηση στα περίχωρα του Καΐρου και δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα επιστρέψει στο παλάτι.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...