Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Σφάζονται» για τον Μαντέλα μέλη της οικογένειάς του

Την ώρα που ο Νέλσον Μαντέλα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μέλη της οικογένειάς του "σφάζονται" για... τον τόπο όπου θα ταφεί ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής, με αποτέλεσμα να έχουν πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά τις καταγγελίες 16 συγγενών του Μαντέλα σε βάρος του εγγονού του Μάντλα, ο οποίος κατηγορείται πως ξέθαψε τρία παιδιά του νομπελίστα ηγέτη από το χωριό Κούνου και τα μετέφερε στο Μβέζο, περιοχή που αποτελεί την γενέτειρα της οικογένειας και στην οποία χτίζει πολυτελές ξενοδοχείο.

Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής δικαίωσε τους ενάγοντες και έδωσε εντολή για εκταφή των λειψάνων και επιστροφή τους στο Κούνου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ξεκίνησε έρευνα, ωστόσο ο φάκελος θα σταλεί στον ανώτερο εισαγγελέα για να λάβει την απόφαση και τότε θα γίνει γνωστό, εάν θα πρέπει να συνεχιστεί η δίωξη ή όχι.

Έξω από το νοσοκομείο της Πρετόρια, όπου νοσηλεύεται για 26η μέρα ο Μαντέλα, κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται και να προσεύχεται για την υγεία του ιστορικού ηγέτη. Σύμφωνα και με το νεώτερο ανακοινωθέν, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Είναι η δέκατη συνεχόμενη ημέρα που χρησιμοποιείται αυτή η φράση, καθώς δεν παρατηρείται κάποια μεταβολή στην υγεία του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...