Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γαλλία: Μέλος της συμμορίας Pink Panther συνελήφθη κοντά στο Παρίσι


Ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης "Pink Panther" που είναι γνωστή για τις ένοπλες ληστείες με λεία πανάκριβα κοσμήματα, το οποίο διέφευγε...της σύλληψης μετά την καταδίκη του στη Γερμανία, συνελήφθη χθες στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο γεννημένος στο Μαυροβούνιο Νίαν Ντρόμπνιακ συνελήφθη κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα από αστυνομικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί μετά την καταδίκη του από τη γερμανική δικαιοσύνη σε φυλάκιση επτάμισυ ετών για ένοπλη ληστεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οδηγήθηκε χθες βράδυ ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την έκδοσή του στη Γερμανία.

Η "Pink Panther" που έχει 100 με 150 μέλη από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έγινε γνωστή πραγματοποιώντας ληστείες σε πανάκριβα κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο επιδεικνύοντας "εντυπωσιακή ψυχραιμία και επιδεξιότητα", σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες ένοπλες ληστείες την τελευταία δεκαετία σε κοσμηματοπωλεία στο Ντουμπάι, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, το Τόκιο, το Παρίσι, το Σαν Τροπέ, την Γερμανία και την Αυστρία, αποδόθηκαν στην εγκληματική αυτή οργάνωση.

Η Pink Panther θεωρείται ύποπτη για κλοπή κοσμημάτων αξίας άνω των 250 εκατομμύριων ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...