Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Εθνικό πένθος στη Ρουμανία για τους 18 νεκρούς σε τροχαίο στο Μαυροβούνιο

Εθνικό πένθος αύριο στη χώρα για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο Μαυροβούνιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 18 Ρουμάνοι τουρίστες.

Εθνικό πένθος κήρυξε για αύριο στη Ρουμανία ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα, με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο Μαυροβούνιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 18 Ρουμάνοι τουρίστες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχιακή οδό Ποντγκόριτσα - Κόλασιν, όταν τουριστικό λεωφορείο με ρουμανικές πινακίδες ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι και να τραυματιστούν 29.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας Ράεντ Αραφάτ μετέβη στο Μαυροβούνιο, επισκέφθηκε τους τραυματίες και ανακοίνωσε ότι από τη Ρουμανία θα αποσταλούν δύο αεροσκάφη για να επιστρέψουν όσοι είναι σε θέση να ταξιδέψουν.

Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Ποντγκόριτσας και η κατάστασή τους είναι ασταθής, δηλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG η διευθύντρια του νοσοκομείου Σλάβιτσα Βούγισιτς.

Ο κ. Αραφάτ σημείωσε ότι προχωρά αργά η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων επειδή τα ταξιδιωτικά έγγραφα παρέμειναν στο λεωφορείο.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας δήλωσε χθες ότι οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στο Βουκουρέστι, όπου μπορεί να συνεχιστούν οι διαδικασίες αναγνώρισης.

Οι 46 Ρουμάνοι τουρίστες ταξίδευαν με προορισμό την Μπούντβα του Μαυροβουνίου, όπου θα περνούσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...