Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επίθεση με μαχαίρι σε τζαμί του Μπέρμιγχαμ


Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένας αξιωματικός της αστυνομίας, τραυματίστηκαν με μαχαίρι το βράδυ του Σαββάτου σε... τζαμί στο βορειοανατολικό τμήμα της βρετανικής πόλης Μπέρμιγχαμ.

Μία τηλεφωνική κλήση σε τζαμί στην περιοχή Ward End στο Μπέρμιγχαμ έγινε περίπου στις 23:00 τοπική ώρα το Σάββατο. Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί είδαν τρεις άνδρες με τραύματα από μαχαίρι και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Όλοι οι τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 32χρονο ως δράστη της επίθεσης, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι τον οδήγησε στην ενέργεια αυτή.

Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται ενώ σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, νωρίτερα είχαν ακούσει μέσα στο τζαμί έντονη λογομαχία.

Περίπου έναν μήνα πριν, ο βρετανός στρατιώτης Λι Ρίγκμπι είχε δολοφονηθεί με μπαλτάδες και μαχαίρια, στη μέση του δρόμου, από δύο νεαρούς που ισχυρίστηκαν ότι η πράξη τους ήταν μια «απάντηση» για όσα συμβαίνουν σε βάρος των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...