Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Απογοητευμένος δηλώνει ο Μόντι από την ιταλική κεντροαριστερά


«Δεν έχω τίποτα το κοινό, δεν μοιράζομαι τίποτα ουσιαστικά με αυτή την κεντροαριστερά», δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός και εκ νέου υποψήφιος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Ο κ. Μόντι δήλωσε απογοητευμένος από την στάση του κεντροαριστερού Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να ευθυγραμμιστεί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να αρνηθεί να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον ίδιο.

Σε ό,τι αφορά τον Μπερλουσκόνι, ο Μόντι, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της κεντρώας χριστιανοδημοκρατικής συμμαχίας, τόνισε: «η πραγματική αιτία της άρνησής του είναι, πιστεύω, ο φόβος του να αναμετρηθεί μαζί μου».

Κάλεσε δε τους δυο αντιπάλους του να εξηγήσουν δημοσίως για ποιο λόγο δεν θέλουν να τον συναντήσουν και να συζητήσουν μαζί του σε τηλεοπτικό στούντιο.

Ένα μέρος των αναλυτών πάντως θεωρεί ότι η επιμονή του Μόντι στο θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τους δύο σημαντικότερους πολιτικούς αρχηγούς και η «επίθεση κατά της κεντροαριστεράς» που έχει εξαπολύσει οφείλονται στο ότι τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου που φέρεται να συγκεντρώνει η κεντρώα συμμαχία του δεν θεωρούνται ικανοποιητικά από το επιτελείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...