Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αμερικανοί γερουσιαστές συναντήθηκαν με τον Ραούλ Κάστρο

Μία αντιπροσωπεία αμερικανών κοινοβουλευτικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο και τον...συμπατριώτη τους Άλαν Γκρος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 15ετή κάθειρξη για κατασκοπία κατά της Κούβας.

«Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και συζητήσαμε τα διηνεκή εμπόδια και την ανάγκη να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Βερμόντ Πάτρικ Λίχι, ο οποίος προΐστατο της επταμελούς αντιπροσωπείας από μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά την άφιξή του στη χώρα της Καραϊβικής, ο γερουσιαστής είχε υπογραμμίσει πως υπάρχουν μεν «εμφανή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μας, όμως εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ για να διαπραγματευθούμε. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και κατόπιν να επιστρέψουμε και να μιλήσουμε για όσα είδαμε».

Οι κουβανικές αρχές διένειμαν στον Τύπο ορισμένες εικόνες από τη συνάντηση και αρκέσθηκαν να ανακοινώσουν πως οι δύο πλευρές «έθιξαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Νωρίτερα, ο Λίχι και ο δημοκρατικός βουλευτής του Μέριλαντ Κρις Βαν Χόλεν είχαν συναντηθεί με τον Αλαν Γκρος, ο οποίος κρατείται σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο σχετικά με την επίσκεψή τους στον πρώην υπεργολάβο του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο οποίος είχε συλληφθεί και καταδικασθεί το 2011 για παράνομη εισαγωγή εντός της Κούβας παράνομου υλικού δορυφορικών εκπομπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...