Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Iράκ: Μπαράζ επιθέσεων σε σιιτικές συνοικίες στη Βαγδάτη


Τουλάχιστον 15  άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν από λίγο, η μια μετά την άλλη, σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη συνοικία Σαντρ Σίτι (βόρεια), ένα τέταρτο στο Αλ-Αμίν, ένα πέμπτο στην Αλ-Χουσεϊνίγια και ένα έκτο στην Καμαλίγια, τρεις τομείς της ανατολικής Βαγδάτης, ενώ εξερράγη επίσης βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Κεράντα (κέντρο). Από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και περίπου 80 τραυματίσθηκαν, διευκρίνισαν οι πηγές.

Τα θύματα αυτά αυξάνουν σε τουλάχιστον 150 τον αριθμό των νεκρών από τη βία στο Ιράκ από τις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε απολογισμούς ιατρικών πηγών και πηγών στις δυνάμεις ασφαλείας σ' όλη τη χώρα.

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια βίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Ιράκ και έχουν στόχο κυρίως τη σιιτική κοινότητα, ενώ η χώρα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και σχεδόν δύο μήνες εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...