Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μόντι: «Ας πάει ο Γκρίλο να δει τους φασίστες και την απόγνωση στην Ελλάδα»


Με έντονα ειρωνική διάθεση ο απερχόμενος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι άσκησε κριτική στον αντίπαλό του στις επερχόμενες πολιτικές εκλογές της 24ης – 25ης Φεβρουαρίου, τον αντισυστημικό Μπέπε Γκρίλο.

Μιλώντας στην πρωινή πολιτική εκπομπή Uno Mattina της κρατικής Rai, ο Μόντι δήλωσε: «Ας πάτε κύριε Γκρίλο μια φορά σε μια ελληνική πλατεία, από το να μένετε στις ιταλικές πλατείες και θα δείτε την απόγνωση, την διαμαρτυρία και τις πλατείες γεμάτες από νέο-φασίστες. Αν θέλει με τις φωνές του και τον επιβλαβή λαϊκισμό του να μας μετατρέψει σε Ελλάδα, ας το κάνει. Εγώ δεν έχω να κάνω με αυτό τον λαϊκισμό».

Ο Μάριο Μόντι συμπλήρωσε πως μπορεί ο Γκρίλο να γεμίζει τις πλατείες στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, αλλά «ας μην λέμε βλακείες, που θα φέρουν μόνο σύγχυση στο μυαλό των πολιτών».

Σε αυστηρό τόνο μάλιστα συμπλήρωσε πως δεν ακολουθεί τις προσταγές της Ευρώπης, όμως «κατάφερα μαζί με την επιμονή των Ιταλών να βγει η χώρα από την οικονομική καταστροφή λέγοντας όχι στην Ευρώπη που ήθελε να μας δανείσει για να μας σώσει. Αν το είχαμε κάνει θα ήμασταν όπως η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...