Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία για τους λογαριασμούς-φωτιά στη Βουλγαρία


Χιλιάδες κάτοικοι μεγάλων πόλεων της Βουλγαρίας κινητοποιήθηκαν μέσω social media και πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας καθώς είδαν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης να αυξάνονται κατά 100% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στη Σόφια οι συγκεντρωθέντες κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, όπου πέταξαν χιονόμπαλες και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Ντέλιαν Ντόμπρεφ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των πολιτών. Διαμαρτυρία για το ίδιο θέμα πραγματοποίησαν κάτοικοι και άλλων πόλεων με αρκετούς πολίτες να καίνε συμβολικά τους λογαριασμούς τους, έξω από τα κεντρικά γραφεία των εταιρειών διανομής ενέργειας.

Από την πλευρά τους, οι διανομείς ανακοίνωσαν ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί του Δεκεμβρίου 2012 οφείλονται στη διαφορετική περίοδο κατανάλωσης, τις κακές καιρικές συνθήκες και την αύξηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας περίπου κατά 14% από τον Ιούλιο του 2012.

Το υπουργείο Οικονομίας δεσμεύτηκε ότι ειδική επιτροπή θα εξετάσει τον υπολογισμό των στοιχείων για την τελική έκδοση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές ενώ και οι εταιρείες κάλεσαν τους πελάτες που διαμαρτύρονται να  να μεταβούν στα γραφεία τους για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και στη συνέχεια να βρεθεί τρόπος αποπληρωμής του ποσού των λογαριασμών. Παραδέχθηκαν εξάλλου ότι περισσότερα από 2.000 παράπονα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος έχουν φτάσει ήδη στα γραφεία τους.

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους έχουν ανακοινώσει νέα κινητοποίηση στις 14 Φεβρουαρίου και προγραμματίζουν τη συλλογή υπογραφών με στόχο τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έξοδο των εταιρειών διανομής ενέργειας από τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...