Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο «στρατός» του Μπέπε Γκρίλο


Τον «στρατό» του Μπέπε Γκρίλο, του κωμικού που ήρθε τρίτος στις ιταλικές εκλογές, ως επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Πρόκειται για 162 βουλευτές, νέοι και άγνωστοι ως επί το πλείστον, οι οποίοι έχουν εκλεγεί «για να προκαλέσουν έκρηξη στο σύστημα».

Οι «Γκριλίνοι» - όπως αποκαλούνται - θα ενσωματωθούν στο σύστημα και θα «αλλάξουν όταν μυρίσουν το άρωμα της εξουσίας», αναφέρει το ιταλικό περιοδικό L'Espresso.

Eπί μήνες ο Γκρίλο τους έκρυβε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, τους είχε απαγορεύσει να εμφανίζονται στην τηλεόραση με την απειλή διαγραφής. «Η τηλεόραση είναι το σημείο G!» έλεγε σε όσους επιχειρούσαν να σπάσουν την απαγόρευση.

Ο Λούκα Φρουζόνε δεν περίμενε να εκλεγεί βουλευτής. Είναι 27 ετών, άγαμος και σκόπευε να τελειώσει το διδακτορικό του στη Νομική και να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ ή στη Λατινική Αμερική. «Τώρα, σίγουρα, η ζωή μου θα αλλάξει» δηλώνει.

«Αν ένας νόμος είναι καλός θα τον ψηφίζουμε» δηλώνει η Μάρτα Γκράντε, νεοεκλεγείσα βουλευτής του Γκρίλο. «Θα ψηφίζουμε π.χ. για τη μείωση του μισθού των πολιτικών, για τη μείωση των εξοπλισμών και για τη μείωση του κόστους της πολιτικής».

«Εμείς δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τη Δημοκρατία. Οι ψήφοι που πήραμε μας πάνε πέρα από ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Στο εξής θα είμαστε μια δύναμη προτάσεων» δηλώνει ο Τζιανκάρλο Κανσελέρι που εκλέγεται στη Σικελία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...