Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Λέτα: Η μείωση του σπρεντ είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών

Η Ιταλία ακολουθεί την σωστή κατεύθυνση, εκτιμά ο ιταλός πρωθυπουργός

Στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας του και στο μέλλον της κυβέρνησής του θέλησε να αναφερθεί σε συνέντευξή του προς την δημόσια τηλεόραση της Rai ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

«Η μείωση του σπρεντ είναι αποτέλεσμα της θυσίας όλων των Ιταλών, μιας μεγάλης προσπάθειας. Δεν διαθέτει κανείς την μαγική ράβδο, αλλά η Ιταλία ακολουθεί την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ενρίκο Λέττα, με τον τρόπο αυτό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού στις 197 μονάδες, που αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών.

Σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησής του, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά τα ουσιαστικότερα θέματα επί τάπητος θα βρεθούν τελικά οι καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να ληφθούν υπόψη όλες οι θέσεις των κυβερνητικών εταίρων».

Η αναφορά είναι στα δυο κύρια σημεία που προκαλούν τριβές μεταξύ κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς: ο επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», ο Ματτέο Ρέντσι, ζήτησε πρόσφατα να συμπεριληφθεί στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2015 η αλλαγή του νόμου περί λαθρομετανάστευσης και η νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, με σύμφωνα συμβίωσης.

Ο γραμματέας της «Νέας Κεντροδεξιάς» όμως και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Αντζελίνο Αλφάνο, απάντησε άμεσα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιου είδους παρεμβάσεις από τη στιγμή που η κύρια προτεραιότητα της χώρας πρέπει να είναι η στήριξη των οικογενειών».

Ο Ενρίκο Λέττα τώρα θα πρέπει να εργασθεί για να περιορίσει τις ενδοκυβερνητικές έριδες.

Αρχίζοντας από μια ουσιαστική συμβολή στην όλη διαπραγμάτευση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου- διαδικασία στην οποία βαραίνει και η άποψη της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- επιχειρώντας παράλληλα να πετύχει έναν κάποιο συμβιβασμό σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και τα σύμφωνα συμβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...