Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Αμυντική συμφωνία Κύπρου - Κίνας

H κινεζική φρεγάτα Yancheng κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού, στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής απομάκρυνσης των χημικών όπλων της Συρίας

Ο κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου επισκέφθηκε σήμερα κινέζικη φρεγάτα στο λιμάνι της Λεμεσού, σημειώνοντας πως "ο σκοπός και η παρουσία πλοίου του κινεζικού πολεμικού ναυτικού στέλνει το μήνυμα πως η Κύπρος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή".

Πρόκειται για την κινεζική φρεγάτα Yancheng, που κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού, στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής απομάκρυνσης των χημικών όπλων της Συρίας.

Ο κ. Φωτίου, ανέφερε πως η σημερινή μέρα είναι σημαντική για την Κύπρο, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολεμικό πλοίο της Κίνας επισκέπτεται το νησί, ενώ επανέλαβε τη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης για παροχή κάθε είδους διευκόλυνσης ώστε να στεφθεί με επιτυχία η επιχείρηση.

Ανέφερε ακόμη πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Κινέζο Πρέσβη για επίσκεψή του στο Πεκίνο και πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για υπογραφή αμυντικής συνεργασίας με την Κίνα "η οποία αποτελεί έναν παραδοσιακό φίλο και υποστηρικτή της Κύπρου στον Ο.Η.Ε και αυτό είναι σημαντικό, άρα θα ενισχυθούν και θα εμβαθύνουν οι σχέσεις μας και στον αμυντικό τομέα".

Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρέσβης Liu Xinsheng ευχαρίστησε την Κύπρο και ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας για τη στήριξη και σημείωσε ότι η Κίνα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ στη διεθνή επιχείρηση απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...